preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

Priloženi dokumenti:
za nastavnike.pdf
za razrednike.pdf

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Ispis statistike od 26. 9. 2017.

Ukupno: 112811
Ovaj mjesec: 2084
Danas: 132
2019.-2020.

VELIKA RASPRODAJA - AKCIJA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

RADIONICA POTICANJA ČITANJA - ŽIVOTINJSKA ABECEDA

Novu 2020. godinu započeli smo zanimljivom radionicom poticanja čitanja kod učenika 1.b razreda gdje smo u korelaciji s Hrvatskim jezikom i Likovnom kulturom obradili djelo Ivanke Borovac Životinjska abeceda. Od igre asocijacije, čitanja djela i razgovora do izrade životinjica reciklirajući papirnate materijale. 

 

BOŽIĆNA RADIONICA - IZRADA SLATKIH POKLONČIĆA ZA TAJNOG PRIJATELJA

Radionica je održana u ponedjeljak, 9. prosinca, u suradnji triju skupina koje vode učiteljice Lidija Galović, Snježana Štark te knjižničarka kao dio eTwinning projekta Empathy and Kindness - better world. Izrađivali smo male, ali slatke poklončiće reciklirajući staklene bočice.

  

  

ADVENT U NAŠOJ  KNJIŽNICI

OBAVIJEST

Školska knjižnica 15.11.2019. (petak) neće raditi zbog odlaska knjižničarke na INTERLIBER u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Povodom obilježavanja MHK za sedmaše i osmaše organizirali smo u suradnji s razrednicama radionice Naslikaj pjesmu! gde su imali prilike ilustrirati poeziju Tadijanovića, Viteza, Cesarića, Matoša, Kanižaja i Pupačića. Radove smo izložili na velikom panou u predvorju škole gdje do kraja studenoga možete pogledati koliko smo uspješni bili!

ČITATELJSKI IZAZOV!

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizirao je Čitateljski izazov! 22. listopada 2019.  kao aktivnost lijepog čitanja naglas povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. Sudjelovale su učenice Katja Varga (2.a), Ana Prološčić (4.b) i Lucija Nađ (6.b) u pratnji knjižničarke. Više fotografija možete pronaći u galeriji.

Prilog na STV -u o Čitateljskom izazovu!

 

DAR ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Izdavačka kuća Iris Illirica u sklopu projekta provedenog u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj darovala nam je dva naslova za našu školsku knjižnicu. Priče o neustrašivim hrvatskim ženama autorice Tatjane Barat te knjigu Bob, bobić, mahuna autorice Mirjane Mrkele. 

Zahvaljujemo!

TOLERANCE EXIBITION

Temeljem naše suradnje s American Cornerom GISKO-a od ponedjeljka 14. listopada do ponedjeljka 11. studenog u našoj školi možete pogledati plakate putujuće međunarodne izložbe pod nazivom "Tolerancija". Više o izložbi možete pročitati na poveznici.

  

ČITAJ MI! - najava naših Pričaonica

"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu. 

Više možete pogledati na poveznici.

eTwinning projekt: HAVE A TASTE OF MY COUNTRIE 

Drugi međunarodni projekt na eTwinningu kojega veliki novinari s knjižničarkom odrađuju u suradnji s likovnjacima i učiteljicom Vedranom Belanović Gibičar. Partneri su nam škole iz Portugala i Rumunjske, a cilj je razmijeniti unikatne kutije s predmetima u kojima će se odražavati okus naše domovine.

Video prezentacija

OBILJEŽAVANJE MJESECA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Kako bi listopad bio u znaku školskih knjižnica osmišljene su različite aktivnosti za učenike naše škole. Osim međunarodnog projekta razmjene straničnika dogovorili smo i razmjenu straničnika unutar Hrvatske.

Trećaši sa svojim učiteljicama Katarinom Puljić i Ljiljanom Romić uz pomoć knjižničarke izrađuju straničnike s temom Osijeka za svoje vršnjake iz OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca (Požeško-slavonska županija). Straničnike će osim zanimljivih ilustracija krasiti i QR codovi. 

Više fotografija možete pogledati u galeriji.

   

EUROPSKI DAN JEZIKA, 26.9.2019.

PRVI SUSRET SA ŠKOLSKOM KNJIŽNICOM

  

Krajem rujna prvašići su stigli u našu knjižnicu! Upoznali su se s prostorom, knjižničarkom i knjigama te dobili svoje članske iskaznice. Veselimo se osmogodišnjem ugodnom druženju!

ČASOPISI U NAŠOJ KNJIŽNICI

Ove godine u našoj knjižnici možete čitati nove brojeve dječjih časopisa  Moj planet, Radost i Modra lasta

   

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI, 8. rujna 2019.

eTwinning projekt: EMPATHY AND KINDNESS - BETTER WORLD

Prvi ovogodišnji eTwinning projekt na koji su se priključili veliki novinari pod vodstvom knjižničarke trajati će cijelu školsku godinu. Uključene su škole iz Ukrajine, Španjolske, Italije, Turske, Gruzije, Moldavije te Hrvatske. Više o aktivnostima koje budemo radili moći ćete pogledati i pročitati ovdje.

Naša dobra djela - rođendanski pokloni

  

5-dnevni adventski kalendar dobrih djela

eTwinning brbljaonica - s partnerima iz Hrvatske, Turske (26.11.2019.; 4.11.2019.)

  

Izvlačenje tajnog prijatelja povodom Božića

 

MEĐUNARODNI PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA (ISLM 2019.)

Pripreme za novu školsku godinu započele su prijavom na Međunarodni projekt razmjene straničnika povodom obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica za učenike drugih, četvrtih i osmih razreda u organizaciji IFLA-e. Dodijeljeni su nam i partneri a to su: 

* za druge razrede III. osnovna sola Celje, Slovenija

*za četvrte razrede Valasarabela primary school, India

*za osme razrede Kasiga school, India

U fotogaleriji možete pogledati kako je protekao ovaj projekt.

 

preskoči na navigaciju