preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

Virtualne učionice

    5.a      

    5.b      

    6.a      

    6.b      

    7.a      

     7.b       

    8.a      

 

 

Priloženi dokumenti:
za nastavnike.pdf
za razrednike.pdf

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Ispis statistike od 26. 9. 2017.

Ukupno: 165499
Ovaj mjesec: 2446
Danas: 30
2020./2021.

eTWINNING PROJEKT: Let's share Chritsmas Joy

Učiteljica 4.b razreda Ljiljana Romić uz suradnju knjižničarke sudjeluje u ovom projektu razmjene božićnih čestitki. Naši učenici su za partnere dobili učenike iz  Ensemble scolaire Lasalle Lille (Francuska) pod vodstvom učiteljice Noemie Sanchez Cieza. Vrijedni smo bili, što možete pogledati u fotogaleriji, a sada s nestrpljenjem očekujemo čestitke naših vršnjaka.

 

NOVI NASLOVI U NAŠOJ KNJIŽNICI  - SREDSTVA OSIGURALO MZO

 

"OD STAROGA NOVO ZA DAR OD SRCA"

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisao je ekološko-obrazovni nagradni natječaj "Os starog novo za dar od srca", a cilj natječaja je da se djeci i mladima u okviru zadane teme, uz elemente ponovne uporabe (eng. upcycling), približi pravilan način gospodarenja otpadom i potakne promjena svijesti o vrijednosti stvari koje više ne koriste. Naša vizija je poticati održivu i zdravu zajednicu koja se odgovorno odnosi prema okolišu u kojem obitava.

U natječaj su se uključili učenici 3.a razreda uz vodstvo učiteljice Margarete Pavlinić i knjižničarke, te učenici 1.a razreda pod vodstvom učiteljice Gabrijele Radić i knjižničarke. Natječaj je otvoren od 16.11. - 21.12. a proglašenje najboljih je 8.1.2021. 

Naš rad možete pogledati na sljedećoj poveznici.

 

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA 2020. 

ISTRAŽIVAČI PLANETA Z

Za ovogodišnji kviz za poticanje čitanja, a povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, umjesto čitanja knjiga trebalo se istražiti online izvore informacija. Učenici osmog razreda uz pomoć knjižničarke uspješno su riješili taj zadatak, a učenica Tena Šorša odabrana je za ulaz u uži krug izvlačenja nagrada. Čestitamo i želimo sreću pri izvlačenju!

 

KAMISHIBAI KAZALIŠTE

Kamishibai – malo papirnato kazalište nekada davno bilo je jako popularno na ulicama Japana, a svoju je publiku pronašlo diljem svijeta, u urbanim i ruralnim sredinama. Ovaj jedinstveni oblik umjetnosti ima svoju dugu, višestoljetnu povijest. Kamishibai pripovjedači, noseći na svojim biciklima male pozornice, išli su od sela do sela i djeci pričali priče. Djeca bi od njih kupila slatkiše i smjestila se pred malom pozornicom i s velikim užitkom slušala, prateći ilustrirane podloške koje je pripovjedač sam izmjenjivao u drvenom okviru. Ovakav način pričanja priča bio je popularan sve do onoga dana kada je na svijet došla televizija...

Od listopada 2020. pozornicu za kamishibai imamo i u našoj knjižnici te se nadamo ugodnom druženju u budućnosti uz pripovijedanje raznih bajki!

  

 

eTWINNING PROJEKT: KNJIŽEVNIK MOGA ZAVIČAJA - WRITER OF MY REGION 2

Ove godine naše velike novinare očekuje mnoštvo zanimljivih sadržaja u koji ubrajamo još jedan eTwinning projekt - Književnik moga zavičaja. Cilj projekta jest upoznati život, rad i stvaralaštvo književnika koji je povezan sa zavičajem u kojem učenik živi, primjereno dobi. Spoznaje, uratke i stvaralačke aktivnosti podijeliti ćemo sa sudionicima projekta. Uporabom novih IKT-a stvarat ćemo sadržaje i dijeliti spoznaje i ideje, razvijati vještine i poticati kreativnost drugih.

Josip Cvenić

Ivana Šojat

Fotogalerija projekta

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenog, a ovogodišnja tema je Razlistaj se!. Tim povodom organiziralali smo radionice Naslikaj pjesmu! koje smo planirali provesti u šestim i sedmim razredima naše škole. Kako je radionica protekla kod naših sedmaša pogledajte u malom video uratku!

Naslikaj pjesmu! u sedmim razredima

Naslikaj pjesmu! u šestim razredima

 

PROSTOR I OPREMA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA - HRVATSKO KNJIŽNIČARSKO DRUŠTVO

Sekcija za školske knjižnice Hrvatskog knjižničarskog društva pokrenula je u rujnu Poziv školskim knjižničarima RH: Predstavite fotografijom svoju školsku knjižnicu!

Odaziv je bio velik, možete pogledati dva prigodna filma o Prostoru i opremi školskih knjižnica.

Školske knjižnice I. - https://adobe.ly/3iGJly0

Školske knjižnice II. - https://adobe.ly/2GDGBUz

Fotografija naše knjižnice nalazi se u prvom filmiću :-)

 

DJEČJI ČASOPISI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

I ove godine u našoj knjižnici možete čitati Moj planet, Smib i Modru lastu!

   

 

eTWINNING PROJEKT: BE A RESPONSIBLE CITIZEN - FIGHT AGAINST COVID -19 II 

Ovim se projektom želi istaknuti važnost odgovornog ponašanja tijekom trajanja pandemije virusa SARS-COV-2. Budući da se nastava izvodi online, hibridno i u učionicama, želimo skrenuti pažnju na pravilne načine zaštite od virusa, podučiti djecu kako doći do provjerenih informacija o bolesti te izrađivati digitalne materijale koji će pomoći u edukaciji drugih. Na projektu sudjeluju učenici koji pohađaju izvannastavnu skupinu velikih novinara s voditeljicom Anitom Drenjančević i likovnjaci pod vodstvom učiteljice Vedrane Belanović Gibičar.

Fotogalerija

 

"ZAGRLJAJ NA DALJINU" - PROJEKT NA RAZINI ŠKOLE

Tijekom nastavne godine 2020./2021. u našoj će se školi provoditi zanimljiv i hvalevrijedan projekt kojega su potaknule učiteljice Lidija Galović i Snježana Štark, a priključile su se učiteljice Marija Vrdoljak, Margareta Pavlinić, Melita Košutić, Vedrana Belanović Gibičar i knjižničarka Anita Drenjančević. Projekt je namijenjen učenicima prvog, trećeg i petog razreda te učenicima koji pohađaju izvannastavnu skupinu velikih novinara. 

O našemu napretku moći će te čitati na ovoj stranici a možete pogledati i fotogaleriju projekta.

Radionica izrade božićnih ukrasa u 3.a razredu

 

OBAVIJEST - IZVANNASTAVNA SKUPINA VELIKIH NOVINARA

Dragi učenici,

pred nama je nova školska godina a s njom dolaze i novi izazovi.

Kao i nekoliko godina unazad izvannastavnu skupinu velikih novinara voditi ću ja (knjižničarka :-)) stoga obavještavam sve zainteresirane učenike od 5. do 8. razreda da se najkasnije do 15.9.2020. jave ili u virtualnu učionicu Veliki novinari OŠ Josipovac ili u virtualnu učionicu Školske knjižnice OŠ Josipovac ili potpišu na papir koji se nalazi na vratima naše knjižnice!

Nadam se ugodnoj i uspješnoj suradnji, kao i u protekle četiri godine!

 

ISLM -  BOOKMARK EXCHANGE PROJEKT

 

Počele su pripreme za obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, kao i svake godine u listopadu. Učenici naše škole tradicionalno sudjeluju u razmjeni straničnika s vršnjacima diljem svijeta, a uključili smo se i ove godine u suradnji s učiteljicom Vedranom Belanović Gibičar i našim osmašima.

Ovogodišnji partneri su nam učenici iz VDU Ugnės Karvelis gimnazija iz Litve.

 

eTWINNING PROJEKT: BREAKING NEWS - MY FAVOURITE BOOK

Još jedan zanimljiv međunarodni projekt kojemu je cilj popularizacija čitanja i razvoj medijske pismenosti kod učenika. Planiran je od rujna 2020. do lipnja 2021. a sudjelovati će učenici koji pohađaju izvannastavnu skupinu velikih novinara pod vodstvom knjižničarke Anite Drenjančević te recitatori pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika Lidije Galović. Veselimo se prvim aktivnostima!

 

eTWINNING PROJEKT: SUPERČITAČI 2

Prvi ovogodišnji planirani eTwinning projekt provoditi ćemo u suradnji 4.a razreda, učiteljice Katarine Puljić i knjižničarke. Projekt traje od rujna 2020. do svibnja 2021. a tema mu je poticanje čitanja i razvijanje IT vještina. Naš rad možete pratiti tijekom godine ispod ove objave!

Fotogalerija projekta

Video radionice Naslikaj pjesmu!

 

preskoči na navigaciju