preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

e-Dnevnik za učenike

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Ispis statistike od 8. 3. 2021.

Ukupno: 70523
Ovaj mjesec: 3054
Danas: 36
2021.-2022.

PREDSTAVLJANJE ŠKOLSKOG LISTA KARAŠICA

Fotogalerija

PROGLAŠENJE NAJČITAČA

2. RAZRED - JONAS BIJELIĆ

3. RAZRED - PETRA PROLOŠČIĆ

4. RAZRED - KATJA VARGA

PODSJETNIK!

SVE KNJIGE POSUĐENE U NAŠOJ KNJIŽNICI TREBA VRATITI DO 10. LIPNJA 2022. GODINE

 

KREATIVNI NATJEČAJ ART(D)EKO KNJIGA

Art(d)eko knjiga nagradni je natječaj za učenike razredne nastave Osječko-baranjske županije, koji organizira Knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava, Našice. Cilj je izraditi knjigu koja, uz intelektualni sadržaj, naglašava umjetničku i estetsku vrijednost knjiga, a koja je izrađena primjenom ekoloških načela. Iz naziva natječaja vidljiva je njegova svrha: poticanje kreativnog umjetničkog izražavanja učenika uz primjenu ekoloških načela te razvijanje kulture čitanja. Natječaj je organiziran tijekom ožujka i travnja uz Svjetski dan šuma (21. ožujka), Svjetski dan voda (22. ožujka), Međunarodni dan dječje knjige (2. travnja), Dan planeta Zemlje (22. travnja) i Svjetski dan knjige (23. travnja).

Ove su godine sudjelovali učenici 4.b razreda uz mentorstvo učiteljice Marijane Leventić i knjižničarke Anite Drenjančević.

Poveznica

 

NOĆ KNJIGE 2022.

Pred nama je jedanaesta Noć knjige, koju organiziramo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bismo još jednom, zajedničkim snagama, pozornost skrenuli na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet. U našoj će se školi obilježiti 25. travnja radionicama pod nazivom "Poetski kolaž" s učenicima trećih, četvrtih i sedmih razreda uz suradnju knjižničarke i učiteljica Ružice Sitar, Andrijane Sili, Margarete Pavlinić, Marijane Leventić i Kristine Stipić Ćorluke.

Radovi će biti izloženi na Padletu.

Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara otvorio je i nagradni literarni natječaj pod nazivom I nedovršeni svijet uznemirujem svojom slobodom na koji su svoje radove poslali učenici 3.b razreda. Sretno!

 

SVJETSKI DAN POEZIJE, 21.3.2022.

Obilježavanjem Svjetskog dana poezije, UNESCO prepoznaje jedinstvenu sposobnost poezije da utjelovi kreativni duh ljudskog uma.

Jedan je od glavnih ciljeva Svjetskog dana poezije podržavanje lingvističke raznolikosti kroz poetsko izražavanje. To je također doba kada se cijene i podržavaju pjesnici i poezija diljem svijeta. Iz tog smo razloga izradili i mali eknjigu kako bi na jednom mjestu okupili ovogodišnje radove naših učenika nastalih na satima engleskoga jezika.

eKnjiga

 

7. NATJEČAJ ZA ŠKOLSKE KNJIŽNICE "STVARAJMO EKREATIVNO!"

Povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica (listopad) u organizaciji
Hrvatske udruge školskih knjižničara, Podružnica Osječko-baranjske županije 
​otvoren je 
7. natječaj za školske knjižnice “Stvarajmo eKreativno!”. To je nacionalni projekt za školske knjižnice o kreativnoj uporabi web alata kod oblikovanja prezentacija projekata, izrade stripova, audiovizualnih slikovnica ili interaktivnih priča.

Pristigli radovi objavljeni su na stranici natječaja. 
Glasovanje publike bit će od 4. do 18. ožujka 2022. godine. 

 Učenici 3.b razreda uz pomoć učiteljice Andrijane Sili i knjižničarke Anite Drenjančević predstavili su svoje projektne aktivnosti u Godini čitanja pod naslovom 3.b u (inter)akciji sa školskom knjižnicom.

Molimo vas da ih podržite i date im svoj glas!

 

PIZZA LEKTIRA U 6.A I 6.B RAZREDU

Lektiru Tajni leksikon pisca Želimira Hercigonje učenici 6.a i 6.b prezentirali su kao "pizza lektiru" gdje je do izražaja došla njihova kreativnost. Lektira može biti i zabavna!

 

ETWINNING PROJEKT: 100. DAN ŠKOLE

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini osmu godinu za redom obilježavamo ga ostvarujući glavni cilj projekta: okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na međunarodnoj/nacionalnoj/lokalnoj/ razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti. Projekt je slijednik projekta 100. dan škole koji je za RH pokrenula S.Vuk. Ovogodišnje voditeljice/autorice na eTwinning platformi su Marica Jurec i Adrijana Leko. 

U našoj se školi projektu pridružio 3.b razred s učiteljicom Andrijanom Sili i knjižničarkom Anitom Drenjančević. Dan smo posvetili brojnim aktivnostima kroz koje smo obilježili brojku 100 (100 godina, 100 vježbi, 100 matematičkih zadataka).

 

LEKTIRA IZ VREĆICE U 4.A RAZREDU

Lektiru Duh u močvari pisca Ante Gardaša učenici 4.a prezentirali su kao "lektiru iz vrećice" gdje je do izražaja došla njihova kreativnost. Lektira može biti i zabavna!

 

 

eTWINNING PROJEKT: Library Festival#SkillsLabs

Cilj ovoga projekta je poticanje čitanja i ljubavi prema knjizi i knjižnici te unaprijeđenje IKT vještina. Sudjeluju partneri iz škola iz Rumunjske, Turske, Španjolske, Grčke i Hrvatske. U našoj školi sudjeluju učenici izvannastavne skupine novinara te učenici sedmih razreda, napredni englezi, pod vodstvom knjižničarke Anite Drenjančević i učiteljice Marije Ivković Beke. Projekt traje od veljače do lipnja 2022. godine. Aktivnosti učenika sadrže izradu loga i postera, prezentacije pjesnika, pisanje poezije, videosusreta s partnerima, rješavanje kvizova, stvaranje top liste najdražih knjiga.

Karta partnera u projektu

Zajednička eKnjiga učeničke poezije

Virtualno upoznavanje škole i knjižnice

Zajednička eKnjiga učeničkih priča

 

SRETAN BOŽIĆ I USPJEŠNA NOVA 2022. GODINA!

 

eTwinningov online Slavic Seminar „Media Literacy Across Curricula“ 

U periodu od 16. i 17. prosinca 2021. školska knjižničarka sudjelovala je na eTwinningovom online seminaru u organizaciji srpske nacionalne organizacije za potporu eTwinningu „Media Literacy Across Curricula“.

Cilj ovog virtualnog sastanka je poboljšati transnacionalnu suradnju među nastavnicima slavenskih zemalja kroz medijsku pismenost i pokrenuti nove projekte eTwinninga. 

Nakon dvodnevnog slušanja izlaganja, primjera dobre prakse te rada u malim skupinama na osmišljavanju projekta mogu reći kako je prvi dio cilja uspješno ostavaren i osmišljen je projekt kojim namjeravamo pokrenuti pod nazivom Upoznajmo naše gradove.

 

INTERAKTIVNA KARTA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA REPUBLIKE HRVATSKE

Pronađi našu knjižnicu :-)

PIZZA LEKTIRA U 4.B

Lektiru Družba Pere Kvržice pisca Mate Lovraka učenici 4.b prezentirali su kao "pizza lektiru" gdje je do izražaja došla njihova kreativnost. Lektira može biti i zabavna!

 

INFLUENSERI, GEJMERI, JUTJUBERI, BLOGERI I VLOGERI

Ovu zanimljivu temu s učenicima 8.a i 8.b razreda u obliku radionice održale su učiteljica hrvatskoga jezika Lidija Galović i knjižničarka Anita Drenjančević.

Istraživanje, predstavljanje u obliku plakata/umne mape te vršnjačko vrednovanje i samovrednovanje bili su sastavni dio ove radionice.

 

 

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 15.10.-15.11.2021.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja.
 
Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2021. na 1. sjednici, održanoj 14. travnja 2021. godine, odlučio je da se u fokus ovogodišnje manifestacije stave hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Nacionalni kviz za poticanje čitanja ove godine nosi naziv 6 autora traži čitatelja, a detaljne informacije o kvizu bit će objavljene na mrežnoj stranici https://www.mhk.hr/kviz/.

U našoj će se školskoj knjižnici također obilježiti ova manifestacija putem Pričaonica za učenike prvih razreda te akcijom Minuta za čitanje.

 

 

EUROPSKI DAN JEZIKA 26.9.2021.

 

eTWINNING PROJEKT: TRADITIONAL GAMES FROM OLD TIMES

Zamisao za ovaj projekt nastala je na eTwinningvom kontaktom online seminaru država dunavskoga toka, u lipnju 2021. godine, a početkom ove školske godine on je i zaživio. U projekt su uključeni partneri iz šest država među kojima je i naš tim kojeg čine učenici 3.b razreda s učiteljicom Andrijanom Sili i knjižničarkom Anitom Drenjančević, učenici produženog boravka s učiteljicom Evom Radanović, likovnjaci s učiteljicom Vedranom Belanović Gibičar. Završetak projekta planiran je u travnju 2022. godine.

Fotogalerija

Prezentacija

Video 1    Video 2   Video 3   Video 4    Video 5

 

 

PRVAŠIĆI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Početak nastavne godine nikome nije lak a našim je prvašićima posebno izazovan jer stupaju u novi prostor. Nakon 3 tjedna nastave stigli su i u našu školsku knjižnicu! Uz čitanje priče, razgledavanje, podijelu članskih iskaznica i posudbu, naravno poštivajući epidemiološke mjere, dobro smo se i zabavili!

 

 

eTWINNING PROJEKT: IGRAJMO SE GLAGOLJICOM

U ovoj godini čitanja provodimo nekoliko poticajnih projekata a jedan od njih je i Igrajmo se glagoljicom u kojemu smo i suatori.

Osnovni cilj je popularizacija glagoljičke kulturne baštine osvještavanjem važnosti kulturnog i nacionalnog identiteta i zajedničkog korijena i povezanosti slavenskih naroda.
Projekt će se aktivno odvijati od rujna 2021. do lipnja 2022. a nakon toga će se nekoliko odvijati diseminacija rezultata i projekta.
U svakom će se mjesecu obrađivati neka tema (povijest, pismo, dizajn...) koji će se prezentirati kreativnom uporabom IKT.

Tim naše škole čine učenici koji pohađaju izvannastavne skupine likovnjaka, recitatora i novinara te učiteljice Vedrana Belanović Gibičar, Lidija Galović i knjižničarka Anita Drenjančević.

Fotogalerija

Osmosmjerka 1      Osmosmjerka          Osmosmjerka 3

Kviz 1       Kviz 2

Križaljka 

Memori 1                 Memori 2

Zajednička e-knjiga

ŠKOLSKI PROJEKT - ČITANJE BEZ MUKE

Ove godine u našoj školi provodimo projekt poticanja čitanja za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda. Više o projektu možete saznati u našoj prezentaciji.

Sretno svima!

  

   

Fotogalerija

 

ISLM -  BOOKMARK EXCHANGE PROJEKT

 

Počele su pripreme za obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, kao i svake godine u listopadu. Učenici naše škole tradicionalno sudjeluju u razmjeni straničnika s vršnjacima diljem svijeta.

Učenici 4.a i 4.b razreda s učiteljicama Margaretom Pavlinić i Marijanom Leventić te knjižničarkom Anitom Drenjančević za partnera imaju učenike iz Osnovne škole Tončke Čeč iz Trbovlja, Slovenija. Predložak za naše straničnike je narodna bajka našega kraja Kraljeva kći vještica, zbog koje smo ovogodišnje straničnike oblikovali kao cipele.

Učenici 8.a i 8.b razreda s učiteljicom Vedranom Belanović Gibičar i knjižničarkom Anitom Drenjančević za partnera imaju učenike iz The Aga Khan Academy iz Indije. 

Fotogalerija

Sa stranica HUŠK-a

Padlet

Veselimo se uspješnoj suradnji!

 

ŠKOLSKE KNJIŽNICE U GODINI ČITANJA

Ovu web stranicu pokrenuli su voditelji ŽSV školskih knjižničara kako bi na jednome mjestu okupili sve ono što školski knjižničari rade u ovoj 2021. godini, godini čitanja. Na stranici možete pronaći i izvješća o aktivnostima i projektima i iz naše knjižnice. Pokrenut je i eTwinning projekt s istom namjerom. Sretno nam svima!

Poveznica

 

DJEČJI ČASOPISI U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

I ove godine u našoj knjižnici možete čitati Moj planet, Prvi izbor, Smib i Modru lastu!

  

preskoči na navigaciju