preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

e-Dnevnik za učenike

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Ispis statistike od 8. 3. 2021.

Ukupno: 70786
Ovaj mjesec: 3317
Danas: 59
2017./2018.

PIKNIK S KNJIGOM

  

Veselu i aktivnostima bogatu školsku godinu završavamo "piknikom s knjigama" u školskom dvorištu, organiziranome za učenike prvih razreda, kao način poticanja na čitanje i izvan redovnih školskih aktivnosti. Bit će nam drago ako budete čitali i preko ljetnih praznika!

PREDSTAVLJANJE ŠKOLSKOG LISTA "KARAŠICA"

Pozivamo vas na predstavljanje školskog lista "Karašica" koje će se održati u sklopu programa za podizanje "Zelene zastave", 30. svibnja 2018. godine u školskoj dvorani s početkom u 10,00 sati. 

...više fotografija možete pogledati u fotogaleriji...

eTWINNING PROJEKT - TEACH ME YOUR LANGUAGE

Zanimljiv jezični projekt u koji smo se uključili s našim velikim novinarima te izrađivali višejezični rječnik. Sudjelovali su učenici iz Slovačke, Italije, Poljske, Rumunjske te mi kao predstavnici Hrvatske. Kakav smo rječnik sastavili možete pogledati ovdje. 

"ČITAMO MI, U OBITELJI SVI"

  

Ovogodišnje putovanje ruksaka priveli smo kraju. Posljednje zajedničko druženje proslavili smo uz kolač i kekse. Čitali smo dijelove iz bilježnice dojmova, razmijenili iskustva pročitanoga te podijelili zahvalnice svim učenicima i njihovim obiteljima. 

Više fotografija možete pogledati ovdje. 

NOĆ KNJIGE 2018. 

 
Ovogodišnja, sedma po redu manifestacija Noć knjige, održala se u ponedjeljak 23. travnja 2018. godine. Povod za nju su Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a sama manifestacija potiče razgovor o knjizi, njezinom statusu, važnosti ali i budućnosti, što je i ovogodišnja tema.
Naša se škola već četvrtu godinu zaredom uključuje u ovu manifestaciju potičući tako i naše učenike ali i djelatnike na razmišljanje i stavljenje čitanja u fokus. 
Tako su treći razredi tijekom dva školska sata slušali narodnu priču iz Ugande „Kako su zebre dobile pruge?“ te uz zanimljive listiće produbili svoje znanje kroz istraživački rad u enciklopedijama.  Uslijedila je radionica izrade zebri u nekoliko tehnika, po skupinama. 
Četvrti razredi su se podijelili u aktivnostima te je jedan razred čitao kineske narodne priče nakon kojih su uslijedile igre tangramom.
Druga skupina četvrtog razreda odlučila se na noćno druženje uz knjigu. Čitali smo ulomke „Ljubičastog planeta“ Ante Gardaša, razgovarali o pročitanome te izmjenjivali svoje doživljaje i poglede na ono što nas čeka za kojih pedesetak godina, više-manje.

 

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji.

4.a i 4.b razred: Enciklopedije

Učenici četvrtih razreda ponovili su svoje znanje o referentnoj zbirci, te na radionici istraživali i naučili nešto novo o enciklopedijama.

Radionica "Proljeće" u produženom boravku

Stiglo nam je proljeće a s njime i cvrkut ptica i miris cvijeće. Tom su prilikom učenici u našem produženom boravku izrađivali cvijetne grančice koje su poklonili svojim mamama kako bi ih razveselili ovoga proljetnoga dana...

Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici

Učenice 2.a razreda Lucija Prološčić i Anđela Roguljić, te učenici 2.b razreda Dino Farkaš i Paula Majhen uz mentorstvo svojih učiteljica i knjižničarke uključili su se na 3. državni natječaj za školske knjižnice o kreativnoj uporabi web alata kod oblikovanja prezentacija projekata, izrade stripa, audiovizualnih slikovnica ili interaktivnih priča​. Iako nismo bili najbolji u našoj kategoriji ponosni smo svojim uratkom a dogodine ćemo biti još uspješniji!

2.a i 2.b razred: ČITANJE PRIČA/RUBRIKA IZ DJEČJIH ČASOPISA

Nakon što smo u prvom polugodištu naučili što su to dječji časopisi danas smo se posvetili njihovom čitanju i istraživanju. Pošto u školskoj knjižnici primamo časopis Moj planet, proučavali smo njegove brojeve još od davne 2008. godine do danas. Potražili zanimljive rubrike, članke i stripove ali i odlučili nacrtati nešto i poslati uredništvu!

eTWINNING PROJEKT - 100. DAN ŠKOLE

  

U obilježavanje 100. dana škole uključili smo se vrlo rado i organizirali zanimljive aktivnosti za učenike. Prvi sat u knjižnici su učenici 1.b razreda izrađivali lanac prijateljstva od 100 lijepih riječi koje su do sada naučili, i to u nizu od 10 karika u 10 boja.

Drugi i treći sat organiziran je u suradnji s učiteljicama 2.b i 3.a razreda gdje smo od 100 riječi imenica, pridjeva i glagola pisali 10 priča od 10 rečenica i dobili zanimljiv niz šaljivih, ljubavnih i znanstvenih priča.

Četvrti sat su učenici, koji zbog nepohađanja nastave Vjeronauka, borave u školskoj knjižnici izrađivali natpis za naših prvih 100 dana i to pomoću zobenih pahuljica. 

  

7. a i 7. b razred: Radionica "Zanimanje mame i tate"

Znimljiva radionica koju u suradnji s razrednicima te pedagoginjom Viki Grubišić provodimo u sedmim razredima kao poticaj za izbor zanimanja koje ih uskoro očekuje. Ravnopravnost spolova pri izboru zanimanja ali i u svakodnevnim kućanskim aktivnostima jedan je od bitnih ciljeva radionica.

3.a i 3. b razred: ENCIKLOPEDIJE (referentna/priručna zbirka)

 

U trećem razredu započinjemo s učenjem o referentnoj ili priručnoj građi u knjižnici i to s enciklopedijama, koje su djeci izrazito zanimljive i u kojima uvijek nađu odgovor na jedno od svojih znatiželjnih pitanja.

1. a i 1. b razred: SLIKOVNICE

  

O slikovnicma sve naučiti lako nije ali se zato odgovor na pitanja u knjižnici krije!

Prvi razredi su zato dobro slušali i sve o slikovnicama naučili!

RAZGLEDNICAMA KROZ HRVATSKU

  

Korelacija s gradivom Prirode i društva  i Hrvatskoga jezika gdje su učenici četvrtih razreda s učiteljicama Margaretom Pavlinić i Nadom Repinac imali za zadatak od rujna do studenoga prikupljati razglednice kako bi sat ponavljanja gradiva proveli u školskoj knjižnici. Istraživali smo mjesta s razglednica, smještali ih na slijepoj karti Hrvatske a zatim stečeno znanje provjeravali na velikoj karti. Razgovarali smo o znamenitostima mjesta te uočavali razlike između prošlosti i sadašnjosti vidljivih na razglednicama. Osim toga, naučili smo i kako pravilno napisati razglednicu!

Fotografije možete pogledati ovdje.

"ČITAMO MI, U OBITELJI SVI"

Čitamo mi, u obitelji svi jedinstveni je projekt koje se provodi trudom školskih knjižničara, učitelja i ravnatelja u svim dijelovima Hrvatske. Svake školske godine učenici 3. razreda u školama koje su se prijavile za provođenje projekta u naprtnjači svojoj kući odnose sedam novih knjiga različite tematike namijenjene različitim dobnim skupinama. Kroz pet dana učenici, roditelji, braća, sestre, bake, djedovi i drugi članovi obitelji zajedno provode vrijeme čitajući knjige iz naprtnjače te razgovaraju o pročitanome.

Mi smo se ove godine uključili prvi puta s 3.a razredom i učiteljicom Andrijanom Sili. Prvi učenik će naprtnjaču ponijeti kući 15.12.2017. godine, a nakon njega i svih ostali učenici.

Više fotografija iz ovoga projekta možete pogledati ovdje.

eTwinning projekt "Christmas around the world 2017"

Izvannastavna skupina velikih novinara uključila se u ovaj projekt povodom nadolazećih blagdana kako bi upoznali običaje naroda diljem Europe, razvijali toleranciju te svladavali korištenje novih IT alata. Rezultate ovoga projekta moći ćete pogledati ovdje.

Prezentacija

Za ovaj smo projekt dobili i europsku oznaku kvalitete!

4.a i 4.b: radionica - Dječja prava i obveze

  

Povodom Međunarodnog dana djeteta, 20. studenog, održana je radionica u četvrtim razredima na temu Dječja prava ali i dužnosti, u suradnji s pedagoginjom Viki Grubišić i učiteljicama Nadom Repinac i Margaretom Pavlinić.

PRINOVLJENE KNJIGE POVODOM INTERLIBERA

Petra uči plivati; General Kiro miš; Durica; Klopka za medvjedića; Esperel - grad malih čuda; Tajna mačje šape.

PRIČAONICA POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE

 

Drugi razredi su povodom Mjeseca hrvatske knjige slušali priču Ježeva kućica nakon koje su imali i radionicu izrade ježića. Jedni su izrađivali ježeve pomoću krumpira i čačkalica dok su drugi crtali crteže na zadanu temu. Više fotografija možete pogledati ovdje

Radionica u produženom boravku 

Povodom Mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige izrađivali smo straničnike "smajliće" s učenicima u produženom boravku i njihovom učiteljicom Marinelom Šmider.

5.a i 5.b razred: U potrazi za knjigom

  

Učenici petih razreda obnovili su svoje znanje o knjižnicama, kroz zadatke pronalazili knjige na policama te za kraj crtali stripove, omiljenu knjigu ili pisali stihove o našoj školskoj knjižnici a sve to povodom obilježavanja Mjeseca školskih knjižnica.

PRIČAONICA POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE

 

Prvi razredi u školskoj knjižnici slušaju priču o Pčelici Maji i Skakavcu a zatim na radionici izrađuju iste od recikliranih materijala. Više fotografija možete pogledati u galeriji.

4.a i 4.b razredi: Rječnici i leksikoni (referentna zbirka)

  

Učenici su uz enciklopedije danas upoznali i rječnike i leksikone te tako produbili svoje znanje o referentnoj ili priručnoj zbirci. Istraživanje može početi!

8.a i 8.b razred: U potrazi za knjigom

 

Povodom mjeseca školskih knjižnica a u suradnji s učiteljicama Lidijom Galović i Snježanom Štark učenici osmih razreda pretražuju građu naše školske knjižnice ali i on-line katalog Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek kako bi bili osposobljeni za samostalno pronalaženje potrebnih informacija.

9. listopad 2017. Svjetski dan pošte - eTwinning projekt

 

Povodom Svjetskog dana pošte veliki novinari su se uključili u eTwinning projekt razmjene razglednica. Istraživali smo, radili plakat te pisali razglednice školama partnerima (OŠ Iver, OŠ Josipoa Badalića, OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani) od kojih smo i mi dobili po jednu! Razglednice su izložene u knjižnici..

Padlet za projekt

2.a i 2.b razred: Biblija je najljepša knjiga

 

Sat u suradnji s vjeroučiteljicom Mirjanom Pinotić gdje su se učenici pobliže upoznali s Biblijom. 

IZLOŽBA "EDENSKI VRT" U KNJIŽNICI

 

Učenici 4.a i 4.b razreda marljivo su od recikliranih materijala izrađivali svoj Edenski vrt s vjeroučiteljicom Mirjanom Pinotić. Njihove radove možete pogledati od 28. rujna do 5. listopada u našoj školskoj knjižnici ili u našoj galeriji ukoliko niste u mogućnosti doći.

5.a i 5.b razred: Razredna i knjižnična pravila - suradnja s razrednicama 

Na satu razredne zajednice u suradnji s Marijom Ivković Beke i Blaženkom Grbešom izrađivali smo razredna i knjižnična pravila, kako se ponašati prema drugima, prema školskoj imovini te smo ponovili što znamo o ponašanju u školskoj knjižnici.

Sat u knjižnici 2.a i 2.b razred: Dječji časopisi

 

Moj planet, Smib, Prvi izbor, Radost, Modra lasta, Karašica,.. 

Prvi put u školskoj knjižnici 1.a i 1. b 

 

Prvi susret prvašića s našom školskom knjižnicom svake je godine izrazito zanimljiv. Osim podjele članskih iskaznica učenici su se upoznali i sa radom knjižnice te pravilima ponašanja i posuđivanja knjiga.

MEĐUNARODNI PROJEKT - RAZMJENA STRANIČNIKA

Pripreme za novu školsku godinu započele su prijavom na međunarodni projekt Razmjene straničnika za učenike drugih razreda. S nestrpljenjem isčekujemo dodijelu partnera i izradu projekta. Tijek projekta te fotografije moći ćete pogledati ovdje.

Dobili smo i prvog partnera za razred učiteljice Gabrijele Radić i to je škola Scoala „Toma Cocisiu“ Blaj iz Rumunjske.

 

Drugi partner za razred učiteljice Melite Košutić je škola "Vickery Elementary", Texas, SAD.

 

Kako nam je protekao rad na projektu provjerite u našoj galeriji.

Izvještaj o našem projektu međunarodnoj organizaciji možete pogledati ovdje.

preskoči na navigaciju