preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

Virtualne učionice

    5.a      

    5.b      

    6.a      

    6.b      

    7.a      

     7.b       

    8.a      

 

 

Priloženi dokumenti:
za nastavnike.pdf
za razrednike.pdf

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Ispis statistike od 26. 9. 2017.

Ukupno: 165501
Ovaj mjesec: 2448
Danas: 32
vijesti
Projekt Zagrljaj na daljinu
Anita Drenjančević / datum: 22. 1. 2021. 12:44

Budući da je epidemiološka situacija utjecala na provedbu našeg ovogodišnjeg projekta Zagrljaj na daljinu, planirane aktivnosti prilagođene su trenutnom stanju.

Povodom obilježavanja Dana zahvalnosti na plodove zemlje (16. listopada 2020.) učenici 5.a i 5.b razreda sa svojim razrednicama Lidijom Galović i Snježanom Štark unutar svojih razrednih odjela izrađivali su prigodne plakate, a učiteljice nositeljice projekta pekle su krušne proizvode i kolače te smo sve zajedno dostavili štićenicima Rezidencijalnog doma za starije Villa Podravska iz Osijeka.

U prosincu su nastavljene aktivnosti projekta u 3.a razredu gdje su učenici na radionici u organizaciji svoje učiteljice Margarete Pavlinić i knjižničarke Anite Drenjančević izrađivali personalizirane čestitke i poklone od recikliranih materijala.

Ravnateljica Vlatka Mihaljević osigurala je slatke poklone za štićenike koje je zajedno s učeničkim radovima nositeljica projekta Lidija Galović uručila štićenicima doma.

Namjera nam je bila da se oni, kao najranjiviji u našemu društvu, osjećaju važno i voljeno!

Svoj projekt nastavljamo aktivnostima i u drugom obrazovnom razdoblju, poštivajući sve epidemiološke mjere!


[OPŠIRNIJE]2021. godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj
Anita Drenjančević / datum: 19. 1. 2021. 12:03

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.
Realizacija je to mjere Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja, koju je Vlada usvojila 2017. godine, a koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

Tijekom Godine čitanja osmislit će se i provoditi nove aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji čitanja u koje će se aktivno uključiti i učenici naše škole.


[OPŠIRNIJE]Na putu dobrote 2 - On the path of kindness 2
Anita Drenjančević / datum: 18. 1. 2021. 08:22

Ovaj eTwinning projekt želi povećati svijest među učenicima o tome kako mogu napraviti promjenu u svijetu počevši od sebe i dijeljenja onoga što imaju prema drugima. Razlika počinje s ljubavlju prema sebi, a zatim širenjem dobrote. 
Cilj nam je uključiti učenike u dobrotvorne aktivnosti, poput pripreme božićnih poklona za dobrotvorne organizacije. Partneri predstavljaju tradiciju iz svojih zemalja. 

Tijekom školske godine 2020./21.učenici će provoditi mnoge aktivnosti radeći kao zasebne grupe i razmjenjujući ishode aktivnosti putem e-pošte / twinspace / prezentacija.
A kako to rade učenici 2.b razreda sa svojom učiteljicom Andrijanom Sili možete pratiti u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST O POČETKU DRUGOG POLUGODIŠTA U OŠ JOSIPOVAC
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 14. 1. 2021. 11:50

Poštovani roditelji i učenici,

prema odluci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, nastava u razdoblju od 18.1.2020. do 1.2.2020. organizirana je na sljedeći način:

Učenici od 1. do 4. razreda pohađaju nastavu po modelu A odnosno nastavu u školi (prijepodnevna smjena). Produženi boravak također kreće u ponedjeljak 18.1.2020.

Učenici od 5. do 8. razreda pohađaju nastavu po modelu C odnosno na daljinu (online) prema uputama svojih razrednika.

U privitku možete pročitati zaključak Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Srdačan pozdrav i sretno svima.

 

Ravnateljica Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje u robotici MakeX Spark 2020.
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 5. 1. 2021. 10:38

Unatoč nezahvalnoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, robotički tim OŠ Josipovac vrijedno je radio od početka školske godine te je na međunarodnom natjecanju MakeX Spark 2020. postigao odličan rezultat. U velikoj konkurenciji od preko 150 radova Lucija Udovčić i Jurica Šebenji osvojili su sljedeće nagrade:

- Lucija Udovčić je osvojila zlatnu medalju s titulom Young All-Rounder za najbolje rezultate u svim kategorijama. S tom nagradom je osvojila pozivnicu na MakeX World Championship 2021., koje će se održati u Guangzhou (Kina). Također je osvojila najnoviji robotički set Makeblocka, kao i priliku da se prijavi za World Robot Competition.

- Jurica Šebenji je osvojio nagradu za dizajn s titulom Young Designer. S ovom nagradom je dobio  priliku da se prijavi za World Robot Competition.


Mentor Željko Udovčić je dobio nagradu Excellent Mentor te je i on dobio najnoviji Makeblock robotički set s kojim će se otvoriti nove mogućnosti u sljedećim projektima.

Čeka nas uzbudljiva godina s robotičkim timom OŠ Josipovac!

Čestitamo našem robotičkom timu i želimo im puno uspjeha i sreće u daljnjem radu!

Ravnateljica:

Vlatka Mihaljević, prof


[OPŠIRNIJE]Božićna čestitka Osnovne škole Josipovac
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 23. 12. 2020. 08:59

Poštovani roditelji, učenici i učitelji,

ova godina nam je svima bila neizvjesna, izazovna i teška – od same organizacije nastave do njene izvedbe u puno drugačijim okolnostima. Veliko hvala svim učiteljima koji su pokazali izuzetan trud i angažman tijekom nastave na daljinu. Hvala svim učenicima koji su savjesno i marljivo radili i učili dajući svoj maksimum u ovoj nezahvalnoj situaciji. Zahvale i svim roditeljima koji su nam davali podršku i „vjetar u leđa“. Hvala Vam na trudu i vremenu kojeg ste odvojili da biste Vašoj djeci pomogli u praćenju i svladavanju izazova nastave na daljinu.

Hvala i Mjesnom odboru Josipovac što je ustupio prostore Hrvatskoga domu Josipovac kako bi naš najveći razred mogao pratiti nastavu uživo uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Unatoč svim okolnostima, uspjeli smo i ove školske godine prirediti školsku priredbu. Priredbu možete pogledati na YouTube kanalu naše škole.

Poveznica za kanal je:  https://youtu.be/Pyi1B9IFUs4

Čestit Božić, sretnu i uspješnu 2021. godinu žele vam učenici i djelatnici Osnovne škole Josipovac!

Ravnateljica:

                                                               Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 14. 12. 2020. 12:17

Poštovani roditelji i učenici,

zbog izrazito loše epidemiološke situacije od 14.12.2020.godine predmetna nastava prelazi na C model školovaja(nastava na daljinu) do povratka u drugo polugodište.

Ravnateljica škole:

Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Razmjena božićnih čestitki
Anita Drenjančević / datum: 14. 12. 2020. 08:37

Učenici 4.b razreda uz vodstvo svoje učiteljice Ljiljane Romić i knjižničarke Anite Drenjančević sudjeluju u razmjeni božićnih čestitki putem eTwinning projekta Let's share Chritsmas Joy. Partneri su nam naši vršnjaci iz Ensemble scolaire Lasalle Lille, Francuska. Dok mi nestrpljivo čekamo čestitke iz Francuske, vi možete pogledati kako je protekla radionica izrade naših čestitki u našoj fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST- DAN ŽALOSTI
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 10. 12. 2020. 09:03

Zbog smrti učiteljice i naše kolegice Nade Repinac u petak 11.12.2020. godine je u našoj školi Dan žalosti te stoga neće biti nastave.

                                                                                  Ravnateljica škole:

Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Tužna obavijest
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 9. 12. 2020. 11:15

Jutros je sve djelatnike naše škole zatekla tužna vijest da je naša djelatnica i kolegica Nada Repinac preminula.

Kolegica je bila djelatnica ove škole od 1.10.1980. godine.

Teško je prihvatiti ovu tužnu vijest. Naša Nada će živjeti u našim srcima i kada nije pored nas. Sjećanje će nam davati nadu o postojanju nekog boljeg svijeta u vječnost.

Duboko potreseni i ožalošćeni upućujemo iskrenu sućut obitelji.

                                                                                  Ravnateljica škole:

                                                                       Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]OŠ u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek
Anita Drenjančević / datum: 7. 12. 2020. 15:37

Osam učitelja mentora, među kojima i naša učiteljica Vedrana Belanović Gibičar, unatoč svim izazovima koje je donijela školska godina 2019. / 2020., nastavili su suradnju s Muzejom likovnih umjetnosti na projektu „OŠ u MLU" i uključili učenike (naše prošlogodišnje šestaše i osmaše) u radionice koje su se dijelom odvijale u Muzeju, a dijelom u školama omogućujući učenicima da od muzejskih stručnjaka saznaju što se događa „iza kulisa“ kod pripreme izložbe. Ovogodišnja tema bile su vedute, a radovi koje predstavljamo virtualno, odabrani su od strane tročlanog žirija u sastavu: izv. prof. dr. art. Goran Kujundžić, Ivan Roth, kustos i Kristina Delalić Vetengl, kustos pedagog.

Dok traje virtuala izložba možete glasati za rad koji vas se naviše dojmio. Kako? Do 20. prosinca dijelite i 👍rad koji vas je najviše dojmio (društvena mreža Facebook). Vlasnik radova s najviše 👍dobiva M(L)Uzejsko iznenađenje!


[OPŠIRNIJE]Rezultati natječaja 27. Susreta malih pjesnika Slavonije i Baranje
Anita Drenjančević / datum: 7. 12. 2020. 15:20

Ovogodišnji Susret malih pjesnika održao se na specifičan način. Zbog izmijenjenih uvjeta rada, a ne želeći prekidati tradiciju koja traje punih 27 godina, prikupili su radove naših malih literata koji su i ove godine potvrdili snagu svoje darovitosti. 
Povjerenstvo ni ove godine nije imalo laku zadaću - pregledati prispjele pjesničke bisere i izdvojiti one najbolje čiji radovi krase stranice ovogodišnje zbirke koja nosi naziv Zvjezdani šapat stihova. Iako ova situacija traje duže nego što smo željeli, drago nam je da nismo sami u njegovanju običaja do kojih nam je stalo.

Čestitamo našoj učenici 6.b razreda, Marti Duvnjak čija je pjesma uvrštena u ovu zbirku, kao i njezinoj mentorici učiteljici Lidiji Galović!

Zbirku ovogodišnjih radova možete pregledati u digitalnom obliku  OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Obavijest-održavanje nastave po modelu B
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 3. 12. 2020. 11:07

Poštovani roditelji i učenici,

obavještavamo Vas da će Osnovna škola Josipovac, Josipovac nastaviti raditi po modelu B u predmetnoj nastavi uz produženje rada od kuće do opoziva ravnatelja Škole zbog ograničenja takve prirode da kadrovski uvjeti ne omogućuju provedbu obrazovnog procesa u školi, s obzirom da imamo povećani broj učitelja u izolaciji.

 U okviru ovog modela, za učenike od I. do IV. razreda nastava se održava u školi uz pojačanu osobnu higijenu, dezinfekciju ruku i poštivanje najvećega mogućega fizičkog razmaka, dok učenici od V. do VIII. razreda pratit će nastavu na daljinu do opoziva ravnatelja.

Ravnateljica škole:

Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Obavijest roditeljima i učenicima
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 23. 11. 2020. 21:12

Zbog znatnijeg porasta broja oboljelih i hospitaliziranih osoba od bolesti COVID-19 na području Osječko-baranjske županije, a na prijedlog Upravnog odjela za obrazovanje s ciljem smanjenja broja oboljelih i osoba u samoizolaciji, u OŠ Josipovac, Josipovac od utorka 24. studenog 2020. god. dolazi do promjene u načinu održavanja nastave:

  • učenici od 1. do 4. razreda pohađaju nastavu po modelu A  (nastava se održava u školi prema rasporedu kako su obavijestili razrednici)
  • učenici od 5. do 8. razreda pohađaju nastavu po modelu B (na daljinu od 24. 11. 2020.) sljedeća dva tjedna prema uobičajenom rasporedu i prema rasporedu smjena

Održavanje takvog oblika nastave vrijedit će do opoziva.

                                                                                                                    Ravnateljica:

Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Natjecanje Dabar 2020.
Anita Drenjančević / datum: 23. 11. 2020. 12:42
Natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja – Dabar održano je u osnovnim i srednjim školama Republike Hrvatske od 9. do 13. studenoga 2020. na CARNET-ovom sustavu MOOC.
Iako je svako natjecanje jednako važno, ne možemo ne spomenuti kako je ovo peti put da se Dabar održava u Republici Hrvatskoj. Od 2016. godine i učenici OŠ Josipovac sudjeluju u natjecanju.
Ove godine sudjelovalo je 36491 učenika. Na natjecanje se prijavilo 596 škola.
Broj učenika, po kategorijama je sljedeći:
MikroDabar – 3985 učenika 1. i 2. razreda OŠ
MiliDabar – 7235 učenika 3. i 4. razreda OŠ
KiloDabar– 12590 5. i 6. razreda OŠ
MegaDabar– 8285 učenika 7. i 8. razreda OŠ
GigaDabar– 4396 učenika svih razreda SŠ
 
24 učenika naše škole sa svojim učiteljicama Margaretom Pavlinić, Katarinom Puljić, Ljiljanom Romić, Ružicom Sitar i Andrijanom Sili sudjelovali su u natjecanju u kategodijama MikroDabar i MiliDabar.
Posebnu čestitku zaslužili su učenici Juraj Vrcan (2.b) i Lora Bratić (4.b) koji su sa ostvarenim rezultatom ušli  u 10% najboljih rezultata ovog međunarodnog natjecanja.

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan djeteta
Anita Drenjančević / datum: 20. 11. 2020. 09:40

Draga djeco, sretan vam vaš dan 

Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelom se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.

Učenici 8. razreda su na satu likovne kulture s učiteljicom Vedranom Belanović Gibičar obrađivali likovne probleme odnosa slike i teksta, kompozicije, sklada, harmonije, ritma, kontrasta te pojam plakat. Upoznali su se s aplikacijom Canva te mogućnostima digitalne izrade plakata.

Zadatak je bio iskoristiti zadane likovne probleme te digitalno izraditi plakat na odabranu temu dječjih prava iz Konvencije.

Učenici su pri dizajniranju svog plakata istraživali dječja prava i promišljali o njima, razgovarali, kombinirali, varirali i gradili, upoznali osnove i mogućnosti korištenja digitalne aplikacije Canva.

Učeničke radove pogledajte u fotogaleriji.

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Ljepota različitosti 2
Anita Drenjančević / datum: 19. 11. 2020. 08:10

Projekt Ljepota različitosti 2 je projekt namijenjen učenicima od 2. – 4. razreda s ciljem da se učenici međusobno upoznaju predstavljajući sebe, svoja umijeća, hobije, sve ono što vole i što ih opisuje, istraže i prezentiraju zanimljivosti i ljepotu mjesta u kojem žive, surađuju, uče jedni od drugih kroz različite dogovorene aktivnosti. U ovaj su projekt u našoj školi uključeni učenici 2.b razreda sa svojom učiteljicom Andrijanom Sili.  Učenici bi istraživali o svom zavičaju i predstavljali svoje osobitosti i vještine ostalim učenicima drugih škola uključenih u projekt.
Ovim projektom želimo razviti suradnju učitelja i učenika koji u novoj školskoj godini rade po novim predmetnim kurikulumima. Naglasak je na razvijanju kulturne svijesti i pojmu identiteta, empatiji te uvažavanju i prihvaćanju različitosti, socijalnih i komunikacijskih vještina, suradnji i timskom radu. Projekt je nastavak suradnje projektnih partnera iz etw projekta Ljepota različitosti koji je trajao tijekom šk.god. 2019./2020. (drugo polugodište), te širenje suradnje na nove projektne partnere.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Moj kućni ljubimac 2
Anita Drenjančević / datum: 19. 11. 2020. 08:07

Učenici 2.b razreda OŠ Josipovac uz vodstvo učiteljice Andrijane Sili prošle godine sudjelovali su u eTwinning projektu Moj kućni ljubimac i kroz njega pokazali koliko su životinje važne u odrastanju djeteta, njegovom
formiranju i pozitivnom razvoju. Projekt Moj kućni ljubimac 2 nastavak je prošlogodišnjeg eTwinning projekta.
Projekt će prikazati kućne ljubimce naših učenika Dijelit će ideje o razlozima koji ih inspiriraju da imaju kućne ljubimce. Raspravljat će o vrstama kućnih ljubimaca koje imaju ili koje bi željeli imati i o načinu na koji brinu o njima. Ideja je omogućiti djeci da razmjenjuju priče o svojim kućnim ljubimcima: kako se zovu, kako izgledaju što vole, kako učenici provode vrijeme sa svojim ljubimcima itd. Željeli bi da u u projektu djeca razgovaraju i o spašavanju životinja s ulice ili skloništa za životinje. Učenici različitih zemalja imat će priliku međusobno se upoznati, raditi zajedno, razmjenjivati svoja razmišljanja i radove. U toku projekta željeli bismo organizirati akcije za pomoć životinjama u skloništu za životinje.


[OPŠIRNIJE]Odavanje počasti svim žrtvama Domovinskog rata paljenjem lampiona
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 17. 11. 2020. 21:01

Danas smo zapalili svijeće na prilazu škole u spomen žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje. Na taj način smo poručili da i u našoj školi i našim srcima svijetli Vukovar i Škabrnja te na dostojanstven način i s poštovanjem odali smo počast i zahvalnost na slobodi u kojoj danas živimo.

                                                                       Ravnateljica: Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Proglašeni pobjednici internacionalnog dijela natječaja „Postani umjetnik Dunava 2020“
Anita Drenjančević / datum: 17. 11. 2020. 14:27

„Postani umjetnik Dunava 2020“ natječaj je koji potiče djecu da stvaranjem umjetničkih djela bolje upoznaju lokalne rijeke i izraze se u komentiranju budućnosti njihovog okoliša, a koji je od 2004. godine ujedinio tisuće djece iz područja dunavskog sliva.
Ove godine, sudionici su se natjecali u dvije dobne skupine – juniori (od 6 do 11 godina) i tinejdžeri (od 12 do 18 godina) te u tri kategorije: umjetničko djelo, video i ovogodišnjem novitetu, karti. U natječaju je sudjelovalo 109 učenika iz 13 škola diljem Republike Hrvatske, od kojih 58 juniora i 51 tinejdžera. Sveukupno je zaprimljeno 39 radova – 19 u kategoriji umjetničko djelo, 4 videa i 16 mapa. 

Drugo mjesto u kategoriji umjetničko djelo odnijeli su učenice 4.b razreda  OŠ Josipovac - Petra Markanović, Petra Vujević i Iva Vranješ (uzrast junior) i učenici Ante Jekić, Karlo Mihaljević, David Plečić i Fran Čolić iz Medicinske škole Osijek (uzrast tinejdžeri). Treće mjesto pripalo je učenicima 2. b razreda OŠ Josipovac – Luki Bratiću, Petri Cerić, Ani Gusić, Josipu Horvatu, Bruni Junušić, Grguru Kelavi, Stjepanu Kostadinoviću, Marti Marinović, Petri Mihaljević, Mateju Šašvariju, Dunji Šebenji, Jakovu Varžiću, Jurju Vrcanu, Ivi Vujević i Leu Zgrebecu (uzrast juniori). 

Nagrađene radove možete pogledati u fotogaleriji.

Čestitamo učenicima i mentoricama, učiteljicama Ljiljani Romić i Andrijani Sili!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Književnik moga zavičaja 2 - Writer of my region 2
Anita Drenjančević / datum: 17. 11. 2020. 08:02

Cilj ovoga zanimljivog eTwinning projekta je upoznavanje sa životom i radom književnika i njegovo kulturno značenje. Omogućuje se stjecanje književnoga znanja, književne kulture i kulturnoga identiteta. Potiče se čitanje iz užitka i potrebe, stjecanje čitateljskih navika i čitateljske kulture, razvija se mašta i estetska mjerila vrednovanja. Potiče se osobni razvoj, razvoj estetskih kriterija, promišljanje o svijetu i sebi te razmjena stavova i mišljenja o pročitanom. Razvijaju se digitalne kompetencije svih sudionika projekta uporabom različitih alata. 

U projekt su uključeni učenici koji pohađaju izvannastavnu skupinu velikih novinara pod vodstvom knjižničarke Anite Drenjančević.


[OPŠIRNIJE]Profesionalna orijentacija učenika 8. razreda
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 12. 11. 2020. 14:48

Poštovani roditelji i učenici 8. razreda, u privitku možete pogledati prezentaciju Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o upisima u srednju školu školske 2020./2021. godine.

Ravnateljica:

Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 2020.
Anita Drenjančević / datum: 12. 11. 2020. 09:47

Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine od 15. listopada do 15. studenog, a ovogodišnja tema je Razlistaj se!. Tim smo povodom organiziralali u našoj školi radionice Naslikaj pjesmu! koje smo proveli u šestim i sedmim razredima u suradnji učiteljica Vlaste Boček, Marije Vrdoljak, Ivane Denisov, Karoline Novaković i knjižničarke Anite Drenjančević. Kako bi nam radionice ostale u sjećanju izradili smo i kratke video uratke koje možete pogledati na sljedećim poveznicama.

Naslikaj pjesmu! u sedmim razredima

Naslikaj pjesmu! u šestim razredima


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Superčitači 2
Anita Drenjančević / datum: 5. 11. 2020. 08:18

U ovaj zanimljiv eTwinning projekt pod nazivom Superčitači 2 uključeni su učenici 4.a razreda sa svojom učiteljicom Katarinom Puljić i knjižničarkom Anitom Drenjančević. Projekt je osmišljen sa željom da se čitanje promovira kao zanimljiva i korisna aktivnost, a nastavak je prošlogodišnjeg projekta. Kroz različite aktivnosti čitanja, slušanja, analiziranja i praćenja napretka potaknut ćemo učenike da čitaju više, čitaju s razumijevanjem i zavole čitanje. Osim toga želja nam je bogatiti rječnik učenika, učiti kako učiti, koristiti IKT u nastavi te surađujući sa školama parnerima razmjenjivati znanja o osobitostima drugih jezika i narječja.

Naš napredak možete pratiti i u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Sjećanje na Vukovar
VLATKA MIHALJEVIĆ / datum: 4. 11. 2020. 20:18

U utorak, 17. studenog 2020. obilježit ćemo u našoj školi Dan sjećanja na Vukovar.

Prisjetit ćemo se herojskog grada Vukovara i odati počast svim žrtvama Domovinskog rata paljenjem lampiona. Svaki učenik treba ponijeti u školu jedan lampion. Desetak minuta prije završetka zadnjeg nastavnog sata svaki razredni odjel izaći će u pratnji učitelja i zapaliti lampion uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Lampione ćemo postaviti na kolni prilaz školskoj zgradi s lijeve i desne strane i uz sjeverni rub nogostupa (prema cesti).

Ponašajmo se dostojanstveno, dostojno ponosnog grada heroja.

Ravnateljica:

Vlatka Mihaljević, prof.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKE OZNAKE KVALITETE
Administrator / datum: 28. 10. 2020. 17:53

Danas su za najuspješnije eTwinning projekte diljem Europe dodijeljene Europske oznake kvalitete a izuzetna nam je čast što možemo reći kako su četiri naše kolegice nagrađene za rad sa svojim učenicima,  učiteljice Andrijana Sili, Snježana Štark, Lidija Galović i knjižničarka Anita Drenjančević.

Čestitamo!

Popis nagrađenih projekata i sudionika možete pogledati na sljedećoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]Jesenski odmor učenika
Anita Drenjančević / datum: 26. 10. 2020. 10:26

Jesenski odmor za učenike počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2020. godine.


[OPŠIRNIJE]EU CodeWeek 10. – 25. listopada 2020.
Anita Drenjančević / datum: 23. 10. 2020. 12:10

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.

U sklopu eTwinning projekata Sigurnim korakom u školu 2 i EU Code week – PixelArt učenici 2.b razreda pod vodstvom svoje učiteljice Andrijane Sili uključili su se u zabavnu društvenu inicijativu. 

Fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obavijest školske liječnice
Anita Drenjančević / datum: 22. 10. 2020. 08:46

Poštovani roditelji, dragi učenici,

i ove godine osmaši imaju pravo na besplatno cijepljenje protiv HPV-a. Kako bi se djeca i roditelji mogli dodatno informirati o samom cjepivu možete više pročitati na poveznici  ili se informirati kod nas (tel: 031-255-753).

Ružica Lovrić, bacc.med.techn.
Služba za školsku i adolescentnu medicinu


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Anita Drenjančević / datum: 19. 10. 2020. 12:09

Poštovani roditelji i učenici,

ovime vas putem podsjećam kako je nošenje preobuće učenika u našoj školi obavezno.

S poštovanjem,

Vlatka Mihaljević, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Akcija skupljanja starog papira
Anita Drenjančević / datum: 15. 10. 2020. 11:23

U ponedjeljak,  19. listopada 2020. godine održat će se akcija skupljanja staroga papira.

Papir je potrebno donijeti na vaganje, ispred škole, od 7.30 do 13.00 sati.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni mjesec školskih knjižnica
Anita Drenjančević / datum: 13. 10. 2020. 13:26

 

Međunarodni mjesec školskih knjižnica 2020. obilježava se u mjesecu listopadu. Tim povodom Međunarodno udruženje školskih knjižničara (IASL) tradicionalno organizira Projekt razmjene straničnika u kojemu ove godine pod vodstvom knjižničarke Anite Drenjančević i učiteljice likovne kulture Vedrane Belanović Gibičar sudjeluju učenici osmog razreda! Ove godine uradci naših učenika putuju u Litvu, a željno očekujemo njihove!


[OPŠIRNIJE]Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika
Anita Drenjančević / datum: 8. 10. 2020. 12:14

U utorak, 29. rujna 2020. održano je županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika u matičnim školama učenika koji su na školskom Natjecanju u veljači 2020. ostvarili dovoljan broj bodova. Županijsko Natjecanje nije održano u ožujku zbog tadašnje epidemiološke situacije.

Ana Košutić, naša bivša učenica osmoga razreda, u veljači 2020. ostvarila je pravo na sudjelovanje na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika te se plasirala na 3. mjesto.

Čestitamo našoj Ani i želimo joj puno sreće i uspjeha u srednjoj školi!


[OPŠIRNIJE]Za Dan učitelja nagrađeno 504 najboljih odgojno - obrazovnih djelatnika
Administrator / datum: 5. 10. 2020. 12:20

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini.

S obzirom na epidemiološku situaciju, održana je online dodjela na kojoj se nagrađenima  obratio ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs čestitavši im na trudu i profesionalnosti u radu s učenicima. Čestitku ministra znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovana Fuchsa povodom Svjetskog dana učitelja možete preuzeti ovdje.

Imena dobitnika nalaze se na sljedećoj poveznici.

Čestitamo našim djelatnicama koje su ove godine primile ovu nagradu, Kristini Stipić Ćorluka i Aniti Drenjančević!


[OPŠIRNIJE]Projekt: Zagrljaj na daljinu
Anita Drenjančević / datum: 1. 10. 2020. 11:25

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada najavljujemo vam školski godišnji projekt "Zagrljaj na daljinu" u kojemu sudjeluju učenici sa svojim učiteljicama Lidijom Galović (Hrvatski jezik), Snježanom Štark (Engleski jezik), Marijom Vrdoljak (Vjeronauk), Vedranom Belanović Gibičar (Likovna kultura), Melitom Košutić (1.b), Margaretom Pavlinić (3.a), knjižničarkom Anitom Drenjančević i ravnateljicom Vlatkom Mihaljević. Vanjski partner nam je u ovome projektu Rezidencijalni dom za starije Villa Podravska iz Osijeka.

Učenici će kroz ovaj projekt razvijati sliku o sebi, upravljati emocijama i ponašanjem, promicati solidarnost, ponašati se u skladu s ljudskim pravima u svakodnevnom životu te unaprijediti svoje vještine služenja IKTom.

Tijek našega projekta možete pratiti i u  fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]eTwinning: Nacionalne oznake kvalitete
Anita Drenjančević / datum: 18. 9. 2020. 11:34

Posebno nam je zadovoljstvo izvijestiti da su učenici naše škole koji su sa svojim učiteljicama  Andrijanom Sili, Lidijom Galović, Snježanom Štark  i knjižničarkom Anitom Drenjančević marljivo radili na eTwinning projektima dobili eTwinning oznaku kvalitete (eTwinning Quality Lable).

Čestitamo svima!

Više o našim eTwinning aktivnostima pogledajte na poveznici.


[OPŠIRNIJE]UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.
Anita Drenjančević / datum: 25. 8. 2020. 13:31

Na poveznici možete pročitati najnovije detaljne Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021..

Shematski prikaz mjera možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Odluka o početku i završetku nastavne godine za školsku godinu 2020./2021.
Anita Drenjančević / datum: 19. 5. 2020. 18:38

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je 15.5.2020. Odluku o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021.

Odluku u cijelosti možete pročitati na poveznici.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
Anita Drenjančević / datum: 24. 3. 2020. 09:26
Na temelju toč. VII. Odluke o organizaciji rada tijela državne uprave za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, (KLASA:022-03/20-04/100, URBROJ:50301-25/06-20-1) koju je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici odžanoj 19.ožujka 2020. godine, Osnovna škola Josipovac, Josipovac od 20.03.2020.  NE PRIMA stranke.
Sva pismena mogu se uputiti:
  • poštom (Osječka 77a, Josipovac)
  • e poštom na skola@os-josipovac.skole.hr
Moguće je obratit se našim zaposlenicima na broj mobitela (099/482-4794) koji je objavljen na web stranici škole (www.os-josipovac.skole.hr)
 
Hvala svima na razumijevanju i suradnji!

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju