preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

e-Dnevnik za učenike

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Ispis statistike od 8. 3. 2021.

Ukupno: 70768
Ovaj mjesec: 3299
Danas: 41
2019.-2020.

NOVE SMJERNICE ZA RAD KNJIŽNICA U UVIJETIMA COVID-19

 

PROMOCIJA 25. BROJA ŠKOLSKOG LISTA "KARAŠICA"

Dragi učenici, učitelji, djelatnici i roditelji, uspješno smo priveli kraju još jedan broj školskoga lista "Karašica" te vam ga ove godine predstavljamo u virtualnom okruženju, zbog proznatih ograničenja uslijed COVID-19. Zahvalila bih se svim novinarima, velikima i malima, na upornosti, znatiželji i kreativnosti zbog kojih je naš list upravo takak kakav je!

Pozivamo vas da pogledate naš mali video uradak a zatim i prelistajte "Karašicu".

 

RASPORED VRAĆANJA POSUĐENIH KNJIGA U ŠKOLSKU KNJIŽNICU

PONEDJELJAK, 1.6.2020.

UTORAK,

2.6.2020.

SRIJEDA,

3.6.2020.

ČETVRTAK, 4.6.2020.

5,a i 5.b

6.a i 6.b

7.raz

8.a i 8.b

 

ZAVRŠETAK eTWINNING PROJEKTA: EMPATHY AND KINDNESS - BETTER WORLD

Stigli smo do kraja našega projekta kojega smo započeli u rujnu 2019. Pogledajte naš zajednički, završni uradak o tome što smo sve radili i što je za nas empatija!

 

SMJERNICE ZA RAD ŠKOLSKIH KNJIŽNICA U UVIJETIMA BOLESTI COVID-19

 

 

PADLET AKTIVNOSTI NOVINARA TIJEKOM NASTAVE NA DALJINU

 

NOĆ KNJIGE 2020. - S KNJIGOM NISI IZOLIRAN!

Noć knjige 2020. koja se obilježava 23. travnja posvećena je temi promjene i uz knjige koje su kroz povijest mijenjale svijet. Zbog nepredviđenih okolnosti izazvanih virusom COVID-19 ovogodišnje se akcije održavaju virtualno.

Planirane aktivnosti knjižničarke Anite Drenjančević i učiteljica Melite Košutić i Gabrijele Radić za učenike 4.a i 4.b razreda nastavljaju se prema planu, osim što će se odvijati u virtualnom okruženju putem Padleta.

U obilježavanju Noći knjige 2020. u suradnji s razrednicima virtualno će sudjelovat i svi učenici predmetne nastave na knjižnom izazovu!

 

VIRTUALNA UČIONICA ZA VELIKE NOVINARE NA YAMMERU

 

PRISJETIMO SE ŠTO SMO SVE OVE GODINE NAUČILI O KNJIŽNICAMA I RADU U NJIMA:

Vrste i uloga knjižnica

Organizacija građe u školskoj knjižnici

Priručna ili referentna zbirka

 

COVID 19 - #ostanidoma

Zbog novonastale situacije vezane uz pandemiju koronavirusa od 19. ožujka 2020. pa sve dok ne dobijemo drugačija uputstva školska knjižnica će biti zatvorena za korisnike.

Za to vrijeme pregledajte sve poveznice koje postoje na stranicama naše knjižnice i sigurno ćete pronaći nešto što će vas zanimati. Ujedno na ovoj poveznici možete u slobodnom pristupu prelistati časopise SMIB i MODRA LASTA koje je Školska knjiga stavila na raspolaganje.

 

5. DRŽAVNI NATJEČAJ "STVARAJMO eKREATIVNO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI"

U organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara, Produžnica Osječko-baranjske županije od listopada do veljače otvoren je 5. državni natječaj Stvarajmo eKreativno u školskoj knjižnici. 

Učenici 1.b razreda uz pomoć učiteljice Andrijane Sili i knjižničarke Anite Drenjančević osmislili su i izradili "Slavonsku abecedu"  koju možete poslušati i glasati za nas u periodu od 9. do 13. ožujka na ovoj poveznici!

Proglašenje najboljih u četiri kategorije biti će 16. ožujka 2020. 

Našu Slavonsku abecedu možete ovdje pogledati!

 

PROGRAM METELWIN

Program za rad školskih knjižnica Metelwin stigao je u ožujku i na našu adresu! Nadamo se kako ćemo u roku godine dana uspjeti unijeti svu građu  kako bi mogli započeti s digitalnom erom naše školske knjižnice!

 

UČENICI 2.A I 3.A RAZREDA U GISKO-U

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana materinjeg jezika, 21.2.2020., učenici 2.a i 3.a razreda u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke sudjelovali su na tri aktivnosti GISKO-a. Prva je bila predstavljanje slikovnice "Pčele u zagrljaju cvijetnih mirisa" autorice Evice Šunjić, slijedila je radionica s 3D olovkama u American Corneru te na kraju priča na njemačkom jeziku O "Smjehozemlji" koju nam je čitala izvorna govornica Daniela.

Fotografije pogledajte u galeriji.

  

 

POSJETILI SMO REDAKCIJU OSJEČKE TELEVIZIJE

Učenici koji pohađaju izvannastavnu skupinu velikih novinara pod vodstvom knjižničarke posjetili su u utorak, 18.2.2020., redakciju "Osječke televizije" te se upoznali sa svim potrebnim elementima uspješnog televizijskog novinarstva. Uzimanje izjava, montaža ili emisije uživo više nisu zagonetka za naše novinare!

Više fotografija pogledajte u našoj galeriji.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=968&v=dXLJbaWBxRM&feature=emb_logo

(gledajte nas od 12. do 16. minute priloga!)

 

PRINOVLJENI NASLOVI U NAŠOJ KNJIŽNICI

 

PRIPREME ZA NATJEČAJ "STVARAJMO EKREATIVNO U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI"

Treći puta zaredom sudjelujemo u nacionalnom natječaju za školske knjižnice o kreativnoj uporabi web alata kod oblikovanja prezentacija projekata, izrade stripova, audiovizualnih slikovnica ili interaktivnih priča. Ovoga puta aktivni su učenici 1.b razreda u suradnji s njihovom učiteljicom Andrijanom Sili, a kako napreduje naša "Slavonska abeceda" vidite i sami.

 

 

VELIKI NOVINARI U KINU

Izvannstavna skupina velikih novinara je u pratnji knjižničarke u subotu 25. siječnja 2020. išla u kino na projekciju filma Doktor Dolittle, kao dio medijskog obrazovanja - uspoređivanja knjige s filmom. Više fotografija pogledajte u galeriji.

 

VELIKA RASPRODAJA - AKCIJA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

KRATKA VIDEO PREZENTACIJA DJEČJIH CRTEŽA

 

RADIONICA POTICANJA ČITANJA - ŽIVOTINJSKA ABECEDA

Novu 2020. godinu započeli smo zanimljivom radionicom poticanja čitanja kod učenika 1.b razreda gdje smo u korelaciji s Hrvatskim jezikom i Likovnom kulturom obradili djelo Ivanke Borovac Životinjska abeceda. Od igre asocijacije, čitanja djela i razgovora do izrade životinjica reciklirajući papirnate materijale. 

 

 

BOŽIĆNA RADIONICA - IZRADA SLATKIH POKLONČIĆA ZA TAJNOG PRIJATELJA

Radionica je održana u ponedjeljak, 9. prosinca, u suradnji triju skupina koje vode učiteljice Lidija Galović, Snježana Štark te knjižničarka kao dio eTwinning projekta Empathy and Kindness - better world. Izrađivali smo male, ali slatke poklončiće reciklirajući staklene bočice.

  

  

 

ADVENT U NAŠOJ  KNJIŽNICI

 

OBAVIJEST

Školska knjižnica 15.11.2019. (petak) neće raditi zbog odlaska knjižničarke na INTERLIBER u organizaciji Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

 

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Povodom obilježavanja MHK za sedmaše i osmaše organizirali smo u suradnji s razrednicama radionice Naslikaj pjesmu! gde su imali prilike ilustrirati poeziju Tadijanovića, Viteza, Cesarića, Matoša, Kanižaja i Pupačića. Radove smo izložili na velikom panou u predvorju škole gdje do kraja studenoga možete pogledati koliko smo uspješni bili!

 

ČITATELJSKI IZAZOV!

Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek organizirao je Čitateljski izazov! 22. listopada 2019.  kao aktivnost lijepog čitanja naglas povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. Sudjelovale su učenice Katja Varga (2.a), Ana Prološčić (4.b) i Lucija Nađ (6.b) u pratnji knjižničarke. Više fotografija možete pronaći u galeriji.

Prilog na STV -u o Čitateljskom izazovu!

 

 

DAR ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Izdavačka kuća Iris Illirica u sklopu projekta provedenog u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj darovala nam je dva naslova za našu školsku knjižnicu. Priče o neustrašivim hrvatskim ženama autorice Tatjane Barat te knjigu Bob, bobić, mahuna autorice Mirjane Mrkele. 

Zahvaljujemo!

 

TOLERANCE EXIBITION

Temeljem naše suradnje s American Cornerom GISKO-a od ponedjeljka 14. listopada do ponedjeljka 11. studenog u našoj školi možete pogledati plakate putujuće međunarodne izložbe pod nazivom "Tolerancija". Više o izložbi možete pročitati na poveznici.

  

 

ČITAJ MI! - najava naših Pričaonica

"Čitaj mi!" prva je nacionalna kampanja za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja. Pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas (2013.), a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Cilj kampanje je poticati roditelje i druge odrasle da s čitanjem naglas djetetu započnu već od njegova rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece, te kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita. Podjednako važan cilj jest poticati roditelje da s najmlađom djecom što prije počnu dolaziti u lokalnu narodnu knjižnicu. 

Više možete pogledati na poveznici.

 

eTwinning projekt: HAVE A TASTE OF MY COUNTRIE 

Drugi međunarodni projekt na eTwinningu kojega veliki novinari s knjižničarkom odrađuju u suradnji s likovnjacima i učiteljicom Vedranom Belanović Gibičar. Partneri su nam škole iz Portugala i Rumunjske, a cilj je razmijeniti unikatne kutije s predmetima u kojima će se odražavati okus naše domovine.

Video prezentacija

 

OBILJEŽAVANJE MJESECA ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Kako bi listopad bio u znaku školskih knjižnica osmišljene su različite aktivnosti za učenike naše škole. Osim međunarodnog projekta razmjene straničnika dogovorili smo i razmjenu straničnika unutar Hrvatske.

Trećaši sa svojim učiteljicama Katarinom Puljić i Ljiljanom Romić uz pomoć knjižničarke izrađuju straničnike s temom Osijeka za svoje vršnjake iz OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca (Požeško-slavonska županija). Straničnike će osim zanimljivih ilustracija krasiti i QR codovi. 

Više fotografija možete pogledati u galeriji.

   

 

EUROPSKI DAN JEZIKA, 26.9.2019.

 

PRVI SUSRET SA ŠKOLSKOM KNJIŽNICOM

  

Krajem rujna prvašići su stigli u našu knjižnicu! Upoznali su se s prostorom, knjižničarkom i knjigama te dobili svoje članske iskaznice. Veselimo se osmogodišnjem ugodnom druženju!

 

ČASOPISI U NAŠOJ KNJIŽNICI

Ove godine u našoj knjižnici možete čitati nove brojeve dječjih časopisa  Moj planet, Radost i Modra lasta

   

 

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI, 8. rujna 2019.

 

eTwinning projekt: EMPATHY AND KINDNESS - BETTER WORLD

Prvi ovogodišnji eTwinning projekt na koji su se priključili veliki novinari pod vodstvom knjižničarke trajati će cijelu školsku godinu. Uključene su škole iz Ukrajine, Španjolske, Italije, Turske, Gruzije, Moldavije te Hrvatske. Više o aktivnostima koje budemo radili moći ćete pogledati i pročitati ovdje.

Naša dobra djela - rođendanski pokloni

  

5-dnevni adventski kalendar dobrih djela

eTwinning brbljaonica - s partnerima iz Hrvatske, Turske (26.11.2019.; 4.11.2019.)

  

Izvlačenje tajnog prijatelja povodom Božića

Zajednička priča o empatiji koju su osmislili učenici iz naše i jedne škole iz Turske.

Obilježavanje Međunarodnog dana zagrljaja u našoj školi

 

MEĐUNARODNI PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA (ISLM 2019.)

Pripreme za novu školsku godinu započele su prijavom na Međunarodni projekt razmjene straničnika povodom obilježavanje Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica za učenike drugih, četvrtih i osmih razreda u organizaciji IFLA-e. Dodijeljeni su nam i partneri a to su: 

* za druge razrede III. osnovna sola Celje, Slovenija

*za četvrte razrede Valasarabela primary school, India

*za osme razrede Kasiga school, India

U fotogaleriji možete pogledati kako je protekao ovaj projekt.

Izvještaj o projektu.

Crtica o nama na službenoj FB stranici International Association of School Librarianship.

 

preskoči na navigaciju