preskoči na sadržaj

Osnovna škola Josipovac

Login

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole Josipovac postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka. Svako neovlašteno preuzimanje fotografija i sadržaja s ove web stranice nije dopušteno.

e-Dnevnik za učenike

Priloženi dokumenti:
za roditelje i ucenike.pdf

Školski list Karašica

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Ispis statistike od 8. 3. 2021.

Ukupno: 70781
Ovaj mjesec: 3312
Danas: 54
2018./2019.

PRINOVLJENI NASLOVI

Odlukom Ministarstva o raspodjeli sredstava za opremanje školskih knjižnica osnovnih škola obveznom lektirom u 2019. godini uspjeli smo kupiti nekoliko novih naslova za školsku knjižnicu.

PREDSTAVLJANJE ŠKOLSKOG LISTA "KARAŠICA"

Dragi naši učenici, djelatnici i roditelji, izuzetna nam je čast pozvati vas na predstavljanje 24. broja našeg školskog lista "Karašica" koji će se održati u srijedu, 12. lipnja 2019. godine s početkom u 9 sati.

SUSRET S KNJIŽEVNICOM

Povodom obilježavanja Noći knjige 2019. u našoj smo školi ugostili osječku književnicu Dariju Klaričić Veg te uživali u razgovoru o njezinom romanu Naš Mali Pariz. Susretu su nazočili učenici trećih, četvrtih i petih razreda naše škole a čast za vođenje pripala je našim novinarima. 

  

ART(D)EKO NATJEČAJ

Knjižnica Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica organizirala je kreativni Art(d)eko natječaj povodom Međunarodnog dana dječje knjige i Noći knjige 2019. na kojem su sudjelovali učenici 3.b razreda s predivnom 3D slikovnicom Maca Papučarica, uz mentorstvo učiteljice Gabrijele Radić i knjižničarke.

USKRŠNJE RADIONICE 

U suradnji s vjeroučiteljicom Mirjanom Pinotić održali smo radionice izrade čestitki s prvim i  drugim razredima naše škole...i naravno uživali u tome!

  

POSJETILI SMO  GISKO I AUSTRIJSKU ČITAONICU

Učenici 1.a i 2.a razreda koji nastavu pohađaju prema modelu C za njemački nacionalnu manjinu posjetili su u četvrtak GISKO i Austrijsku čistonicu u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke. 

Fotogalerija

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI 2019.

Radionice

  

eTWINNING PROJEKT: LETS CELEBRATE EASTER IN EUROPE!

Jedni smo od organizatora ovoga zanimljivoga projekta zajedno sa školama iz Češke, Španjolske, Poljske, Italije i Rumunjske. Istražujemo, radimo prezentacije, kvizove, snimamo video tutorijale, izrađujemo čestitke te dogovaramo virtualne susrete. Sudjeluju učenici izvannastavne skupine velikih novinara te učenici 4.a razreda s učiteljicom i školska knjižničrka.

Prezentacija

Kviz

Padlet

Video

4.a  PRIRUČNA/REFERENTNA ZBIRKA

  

Što je priručna zbirka? Gdje ju pronaći i kako koristiti? Od sada četvrtaši s time neće imati poteškoća!

2.a - MOTIVACIJA ZA ČITANJE LEKTIRE - POŠTARSKA BAJKA

  

Tko su poštari i što je njihov posao? Kako pravilno napisati jedno pismo? Gdje se pišu podatci osobe koja pismo šalje a gdje oni koja ga prima? Sve su to danas naučili naši učenici.

3.a i 3. b -  ENCIKLOPEDIJE

  

PRIČE S BIBLIJSKIM TEMAMA - radionice poticanja čitanja

Pod satima Vjeronauka proveli smo radionice poticanja čitanja s učenicima prvih, drugih i trećih razreda. Čitali smo naglas, jedni drugima, razgovarali o pričitanome, rješavali listiće i crtali stripove!

Učeničke radove 2.b razreda možete pogledati ovdje.

2.a - DJEČJI ČASOPISI

Što su časopisi? Kako ih dijelimo? Što u njima pronalazimo? Odgovore na ova ali i mnoga druga pitanja danas su saznali učenici drugog razreda.

  

eTWINNING PROJEKT: 100. DAN ŠKOLE

Stoti dan škole i ove godine se tradicionalno obilježava u veljači u brojnim europskim zemljama. Cilj ovog projekta je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi.
Dan je isplaniran na način da učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre i međupredmetne aktivnosti. 

Ove godine su se u projekt u našoj školi uključili 2.a, 3.b i 4.a razred s učiteljicama i knjižničarkom.

  

ČITANJE NAGLAS U 4.A 

Povodom Međunarodnog dana čitanja naglas koji se obilježava 1. veljače učenici 4.a razreda čitali su naglas jedni drugima. Čitanje naglas razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, razvija maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta

eTWINNING PROJEKT: PIPI DUGA ČARAPA UPOZNAJE HRVATSKU

Zanimljiv projekt koji je pokrenula kolegica iz Švedske želeći upoznati svoje učenike s Hrvatskom, prirodnim ljepotama, običajima i ljudima. U ovaj projekt uključeni su veliki novinari s knjižničarkom i učiteljicom likovne kulture Vedranom Belanović Gibičar, te četvrtaši sa svojom učiteljicom Ružicom Sitar.

  

U sklopu projekta je i malo natjecanje za najbolji logo, a radovi naših učenika su zbilja iznimni!

    

Pipi Duga Čarapa za "selfi kutak" povodom maškara u školi

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uključila se u naš projekt čitanjem jednog ulomka iz knjige. Poslušajte ju!

U razdoblju od 3.do 7 svibnja 2019. Pipi Duga Čarapa boravi u našoj školi.. Fotografije možete pogledat ovdje.

Video prezentacija

    

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

 

Čitamo mi, u obitelji svi jedinstveni je projekt koje se provodi trudom školskih knjižničara, učitelja i ravnatelja u svim dijelovima Hrvatske. Svake školske godine učenici 3. razreda u školama koje su se prijavile za provođenje projekta u naprtnjači svojoj kući odnose sedam novih knjiga različite tematike namijenjene različitim dobnim skupinama. Kroz pet dana učenici, roditelji, braća, sestre, bake, djedovi i drugi članovi obitelji zajedno provode vrijeme čitajući knjige iz naprtnjače te razgovaraju o pročitanome.

Mi smo se ove godine uključili s 3.a i 3.b razredom, njihovim obiteljima i učiteljicama Melitom Košutić i Gabrijelom Radić. Prvi učenici su naprtnjaču ponijeli kući 18.1.2019. godine, a nakon njih i svih ostali učenici.

Fotografije iz ovogodišnjeg projekta možete pogledati u galeriji.

Izvještaj o ovogodišnjem projektu.

BOŽIĆNE RADIONICE

  

U suradnji s vjeroučiteljicom Mirjanom Pinotić održavamo radionice izrade adventskih vijenaca, čestitki i ukrasa za jelku s prvim, drugim i trećim razredima naše škole...i naravno uživamo u pripremama za svima najdraži blagdan - Božić!

Učeničke radove stvarane na radionicama možete vidjeti izložene u školskoj knjižnici!

  

PRINOVLJENI NASLOVI U NAŠOJ KNJIŽNICI

Obnovili smo naš fond s nekim novim lektirnim naslovim tako da sad možete čitati i Bilješke jedne gimnazijalke, Mama je kriva za sve ili Anica i sportski dan...

NATJEČAJ STVARAJMO eKREATIVNO 

Naši četvrtaši sa svojom učiteljicom Andrijanom uvelike se raduju pripremanju materijala za ovaj natječaj gdje predstavljamo prošlogodišnji knjižnični projekt!

Ovdje možete pogledati naš rad!

STRUČNI SKUP S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM ZANIMANJE: KNJIŽNIČAR

Gradska knjižnica Beli Manastir organizirala je povodom obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica, 9. studenog 2018. godine stručni skup pod nazivom Zanimanje: knjižničar, na kojemu smo i mi sudjelovali s izlaganjem o našoj knjižnici. Više pojedinosti možete pogledati na poveznici.

eTWINNING PROJEKT: The Eating Habits of the European Teenagers

Naši veliki novinari s knjižničarkom su se uključili u još jedan zanimljiv istraživački eTwinning projekt vezan uz prehrambene navike naših učenika. Istražujemo, pišemo, stvaramo i dijelimo s partnerima iz Finske, Norveške i Španjolske. Rezultate projekta moći će te pogledati ovdje.

eTWINNING PROJEKTI: Ho,Ho,Ho,Christmas is coming to school!

                             Let's celebrate Christmas in Europe!

Naši veliki novinari i ove su se godine s knjižničarkom uključili u zanimljive eTwinning projekte vezane uz Božić. Istražujemo, pišemo, stvaramo i dijelimo a sve to uz pravi božićni duh i veselje. Rezultate projekata moći će te pogledati ovdje.

U utorak 4. prosinca održali smo i prvu video konferenciju (skype) s kolegama iz Ukrajine. Novo i zanimljivo iskustvo koje nas se jako dojmilo! 

U srijedu 19.12. uslijedio je i drugi virtualni susret s kolegama iz Španjolske!

 

7.A I 7.B - U POTRAZI ZA KNJIGOM

Povodom Mjeseca školskih knjižnica a u suradnji s učiteljicom Lidijom Galović učenici sedmih razreda pretražuju građu naše školske knjižnice, ponavljaju signaturu te UDK klasifikaciju, a sve u cilju osposobljavanja za samostalno pronalaženje potrebnih informacija.

RADIONICE ČITAMO U BOJI! POVODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE

  

Zanimljive radionice pod nazivom Čitamo u boji! provodimo u suradnji s razrednicima od petog do osmog razreda gdje zanimljivim vježbama prema predlošku pjesme Mladena Kušeca "Boje" i teksta Ane Đokić "Boje sreće" potičemo čitanje kod učenika.

  

PRIČAONICE U MJESECU HRVATSKE KNJIGE I MJESECU ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

 

Započele su Pričaonice u školskoj knjižnici za učenike prvih i drugih razreda. Prvašićima smo čitali Nevolje s kišobranom (S. Škrinjarić) nakon kojih smo izrađivali najmaštovitije i najšarenije kišobrane/suncobrane. Dugi razredi su ove godine izrađivali kukce i životinjice koje se spominju u djelu Manji od trave (Livada) Franje Galića.

BIBLIJA - NAJLJEPŠA KNJIGA - 2.B 

U suradnji s vjeroučiteljicom učili smo o Bibliji, čitali priče iz nje te izrađivali svoje svitke s najdražom biblijskom pričom.

NACIONALNA KAMPANJA ČITAJ MI! - najava naših Pričaonica

RADIONICA O DJEČJIM PRAVIMA U 4.A I 4.B RAZREDU

Deklaracija o Dječjim pravima, Konvencija o pravima djeteta....i kako sve to primjeniti i poštivati?!

PRVI PUT U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI

Prvi susret naših najmlađih učenika s našom školskom knjižnicom svake je godine izrazito zanimljiv. Osim podjele članskih iskaznica učenici su se upoznali i sa radom knjižnice te pravilima ponašanja i posuđivanja knjiga te poneseni svojim dojmom odmah posudili poneke slikovnice i ponijeli svojim kućama.

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

  

Za kraj rujna organizirali smo malu izložbu učeničkih radova vezanih uz Vjeronauk. A kako su nam trećaši spretni pogledajte i sami!

MEĐUNARODNI PROJEKT RAZMJENE STRANIČNIKA (ISLM)

Pripreme za novu školsku godinu započele su prijavom na međunarodni projekt Razmjene straničnika za učenike drugih i petih razreda u

organizaciji IFLA-e. Dodijeljeni su nam i partneri a to su: 

* za druge razrede  škola Selásskóli u Reykjaviku iz Islanda

* za pete razrede CCC Kei Wan Primary School iz Hong Konga.

  

Veselimo se zajedničkoj suradnji!

PRINOVLJENI NASLOVI

Novu školsku godinu započet ćemo s novim lektirnim naslovima koje smo kupili zahvaljujući sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo za nabavu knjižne građe. 

preskoči na navigaciju